Appelcake

Benodigdheden:
* 4 appels bv.Elstar
* 200 gram boter
* 200 gram suiker
* 1 snufje zout
* 3 eieren
* 250 gram zelfrijzend bakmeel
* 3 eetlepels melk
* kaneel naar eigen smaak
* cakevorm, taartvorm of cupcakevormpjes

Verwarm de oven voor op 160°C en beboter het cakeblik en bestuif het met meel. Schil de 4 appels in partjes en bestrooi ze met kaneel. Doe boter, suiker, zout en vanillesuiker in een kom en roer met de garde/mixer, totdat het een romige massa is. Klop er daarna de eieren, een voor een door en blijf vervolgens nog 3 minuten doorkloppen. Doe het meel door het mengsel en voeg de melk toe. Schep alles goed door totdat het mengsel goed glad is. Doe een laag van een halve cm in het cakeblik en leg op die laag van voor naar achter een laag met de appelpartjes. Bedek vervolgens deze laag met de rest van het beslag en leg dan boven op weer een rij met appelpartjes neer van voor na achter.

Bak de cake ongeveer in 1 uur tot een goudbruine kleur. Met een breipen/mes kun je zien of de cake gaar is. Als er deeg aan blijft zitten moet de cake nog iets langer bakken.
Even af laten koelen en nu maar genieten!