Onze kersen

In 2002 is Oudebosch begonnen met het telen van kersen. De laatste jaren zijn veel nieuwe grootvruchtige kersenrassen beschikbaar gekomen. De speciale teeltmethode bij Oudebosch doet daar nog een schepje boven op: Enkele weken voor de oogst plaatsen wij een overkapping boven onze kersenbomen. De kersen zijn daardoor beschermd tegen regen, daardoor scheuren of barsten ze niet. Ook wordt de rijping verlaat. Hierdoor worden de kersen extra groot en wordt de smaak nog beter.

Fruitteeltbedrijf Oudebosch kersen

Fruitteeltbedrijf Kersen

Kersen

Vers van eigen boomgaard

Onze zoete kersensoorten op volgorde van rijptijd:


Week 1:
Burlat (Bigarreau Burlat), rijpt vroeg. Tamelijk grote donkerrode vruchten met tamelijk zacht vruchtvlees.

Week 2-3:
Johanna, een middelgrote kers en de kleur is diep donkerrood. Zeer sappig. Één van de lekkerste.

Week 3:
Summit, zeer grote kers. Middenrood gekleurd, stevig vruchtvlees met een prima smaak.

Week 3-4:
Vanda, donkerrode grote kers met een lekkere smaak.

Week 5-6:
Kordia, rijpt tamelijk laat. Grote hartvormige diep donkerrode vruchten met een goede bewaarbaarheid, 2 tot 3 weken in een koelcel of 6 tot 8 weken onder CA-bewaring, en een zeer goede aromatische smaak.

Week 6:
Karina, rijpt laat. Zeer productief ras met grote roodbruine vruchten met tamelijk lange vruchtsteel. Zacht vruchtvlees met een zoete smaak.

Week 7 :
Regina, rijpt zeer laat. Grote tot zeer grote diep donkerrode vruchten met lange vruchtsteel.

Fruitteeltbedrijf voor Kersen

Kersen uit eigen boomgaard

Verse Kersen

Zie voor meer informatie Wikipedia (Kers)