skip to Main Content

Aangeplant perceel in voorjaar 2006

In het voorjaar van 2006 kozen we er bij Fruitteeltbedrijf Oudebosch voor om onze boomgaard verder uit te breiden. In deze periode werd er dan ook voor gekozen om een heus perceel met pruimen aan te planten. Vandaag de dag biedt dit perceel ons de mogelijkheid om gedurende verschillende periodes in het jaar onze natuurwinkel in Groningen rechtstreeks te voorzien van het lekkerste fruit uit de streek. Daarbij beschikken we over twee verschillende soorten pruimen in Groningen waardoor we onze klanten kunnen voorzien van een uitstekend divers aanbod. Indien u interesse heeft in de manier waarop ons fruit wordt onderhouden en geoogst, dan is het altijd mogelijk om een rondleiding te boeken bij ons fruitteeltbedrijf!

Pruimen in Groningen

Niet alleen beschikken wij over ons eigen fruitteeltbedrijf inclusief boomgaard waar we het lekkerste fruit oogsten, daarnaast hebben we tegenwoordig ook twee winkels waar het mogelijk is om al onze lekkere steekproducten aan te kopen.

Onze natuurwinkel in Groningen biedt u bijvoorbeeld de mogelijkheid om kennis te maken met onze lekkere pruimen, maar daarnaast vindt u er ook appels, kersen en andere fruitsoorten en gezonde producten in terug. Wanneer u op zoek bent naar het lekkerste en meest verse fruit uit de streek is het dus zeker en vast een goed idee om even binnen te springen in onze natuurwinkel!

Twee verschillende soorten pruimen

Bij Fruitteeltbedrijf Oudebosch beschikken we in onze eigen boomgaard over twee verschillende soorten kersen, namelijk de volgende:

  • Victoria: deze pruimen in Groningen zijn zelf bestuivend en zeer vruchtbaar. Het is belangrijk om ze zeer sterk uit te dunnen. Gebeurt dit niet, dan kan de grootte van de vrucht achterblijven waardoor ze eigenlijk niet eetbaar zijn. Worden ze ruim gedund, dan kunt u echter genieten van een heerlijke smaak. De matige groeikracht van deze pruimensoort zorgt er voor dat ze uitermate geschikt is voor gebruik in een kleinere tuin.
  • Opal: De tweede pruimensoort waar we over beschikken is de zogenaamde Opal. Deze soort beschikt over middelgrote vruchten en daarnaast heeft ze een roodblauwe op gele ondergrond. Deze pruimen beschikken over een uitstekende smaak en is net als de Victoria zelf bestuivend. De pluktijd van deze soort is eind juli / begin augustus.

Alle fruitsoorten die in ons fruitteeltbedrijf worden geoogst en verwerkt zijn te koop in onze natuurwinkel in de stad Groningen.

De beste kwaliteit tegen de laagte prijs

Als fruitteeltbedrijf vinden we het uiterst belangrijk om onze pruimen in Groningen altijd zo optimaal mogelijk op te volgen. Hierdoor zijn we verzekerd van een uitstekende kwaliteit waardoor de klanten van onze natuurwinkel onze pruimen als de beste uit de streek ervaren. Uiteraard wordt dit fruit eveneens verwerkt in de heerlijke streekpakketten die wij in onze natuurwinkel in Groningen aanbieden!

Back To Top