skip to Main Content

VERNIEUWING KOELING JUNI 2019

Vanaf heden koelen wij het koelhuis met een nieuwe installatie. Deze koelt met behulp van het natuurlijk koudemiddel CO2. De CO2 wordt gebruikt in een gesloten circuit en heeft hierdoor geen schadelijk effect op de ozonlaag. Daarnaast verbruikt deze installatie veel minder energie.

Verhuizing stadswinkel in Groningen oktober 2017

In oktober 2017 zijn wij met onze stadswinkel verhuist naar het Overwinningsplein 75 te Groningen.

Sinds oktober 2015 zonnepanelen

Op 20 oktober 2015 zijn er 835 zonnepanelen in werking gesteld waarmee ons bedrijf ruimschoots zelfvoorzienend zal zijn van elektriciteit.
De zonnepanelen zijn geplaatst op beide loods daken.

Vernieuwing met kersen, pruimen en oude rassen

Na elke 15 tot 20 jaar worden in de moderne fruitteelt de vruchtbomen gerooid en vervangen door nieuwe bomen.
Van oudere bomen gaat vaak de kwaliteit en de productie achteruit. Tussen 2001 en 2007 is 90% van het bedrijf vernieuwd. Ook is er een aanpassing van het assortiment geweest. Eerst 1 hectare zoete kersenbomen geplant in 2002 en later in 2006 nog 2 hectare kersen- en pruimenbomen vanwege de enorme vraag van onze klanten. Ook zijn er in 2006 een aantal laagstam en hoogstammen aangeplant met oude rassen “uit grootmoeders tijd” zoals:

  • Groninger Kroon
  • Bramley’s Seedling
  • Jutteperen
  • James Grieve
  • Notarisappel

Echte rasnamen

Bij de aangeplante appelbomen zijn er ook een aantal nieuwe rasnamen die het proeven waard zijn zoals: Collina, Wellant (nieuw ras), Santana (anti-allergieappel), Bellida, een verbeterde Golden Delicious, Rode Goudreinette en Cox’s Orange. Met deze verandering proberen wij op de vraag in te spelen in de komende jaren. Wij kunnen nu het jaarrond een variatie aan fruitsoorten uit eigen boomgaard leveren.

Compost

De oude boomgaard is na het rooien versnipperd om compost van te maken. Zij wordt teruggegeven aan de grond. De zware kleigrond is gemakkelijker bewerkbaar en is beter berijdbaar. De vruchtbaarheid wordt beter terwijl de vatbaarheid voor ziektes afneemt. Alles wat fruitbomen nodig hebben zit in deze compost van versnipperde fruitbomen. Sinds enige jaren hebben wij uitstekende ervaringen met compost.

bedrijfsvernieuwing5-300x193

Betonpalen

Vanwege voordelen voor duurzaamheid en milieu heeft een omschakeling plaatsgevonden naar betonpalen met bamboestokken om de bomen te ondersteunen.

Fruitverwerking Niehove

Vanaf 2007 wordt er op het bedrijf van eigen fruit appelsap gemaakt en nu ook diverse gemixte vruchten smaken. Zoals appel-kers en appel-peer ook 100% puur! Harald Tolner (schoonzoon) heeft hiervoor “Fruitverwerking Niehove” opgestart. Naast de lang houdbare Bag in Box verpakking hebben wij nu ook een kleinere verpakking in de fles.

Ook particulieren kunnen op afspraak hun eigen geoogste fruit tot sap laten verwerken.
U kunt contact opnemen over het persen van fruit op contact@fruitverwerkingniehove.nl
www.fruitverwerkingniehove.nl
Diverse soorten jam, smulsaus, siroop, vruchtenwijn enz, van eigen fruit gemaakt hebben wij in ons assortiment.

Back To Top